Події
27 червня 2017
Мера Ялти виселили з елітного корпусу санаторію через тиск громадськості
Посадовець проживав з сім'єю в шикарному особняку держсанаторію «Перлина».
news-image

Мер Ялти Андрій Ростенко покинув територію держсанаторію «Перлина», де він проживав з сім'єю в шикарному особняку генерала Якубовського. Офіційне підтвердження від Мінкурортів РК отримали ялтинські активісти, передає «Є!» із посиланням на Примечания.

Після 9 місяців листування з правоохоронними органами ялтинська громадськість домоглася виселення мера міста з елітної вілли біля Ластівчина гнізда - Ростенко користувався нерухомістю санаторію «Перлина», що належить держпідприємству «Сонячна Таврика», як службовим житлом. За проживання градоначальник платив всього 29 тис. рублів на місяць.

Для порівняння - оренда вілли класу люкс (як дача Якубовського, що є корпусом №10 санаторію «Перлина», на якій проживав Ростенко) для звичайних людей, які не є держслужбовцями, обійдеться на ПБК мінімум в 100 тис. рублів на день. За 29 тисяч рублів в Ялті можна орендувати однокімнатну квартиру в центрі з євроремонтом мінімального рівня.

В інтерв'ю «Комсомольській правді» Андрій Ростенко відмовився відповідати, скільки він платить за орендоване житло.

«Я плачу за проживання і за комунальні послуги, - зазначив чиновник. - Знаєте, ми зараз опрацьовуємо питання про соціальну захищеність муніципальних службовців. Він (ред. - чиновник) повинен працювати і задовольняти запити жителів. Якщо він думає, де поїсти, де пожити ... Чи комусь хочеться, щоб глава адміністрації став обличчям без певного місця проживання або поневірявся по гуртожитках? Якщо хтось думає, що мій функціонал буде від цього краще, то він глибоко помиляється. Поки я так вирішив питання».

Раніше служба фіннагляду РК виявила у Ростенко борг за оплату комунальних послуг та повідомила про підвищення вартості оренди вілли Якубовського до 45 тисяч рублів на місяць.

Поліція Алупки розгляне законність договору оренди між Ростенком і підприємством «Сонячна Таврика».