Київ
27 червня 2017
У столиці відкривається виставка «Динамо Київ – символ українських перемог!»
Виставка приурочена до 90-річчя клубу.
news-image

Цього четверга, 29 червня, у Національному музеї історії України відкриється виставка «"Динамо Київ" – символ українських перемог!», передає «Є!»

"До 90-річчя славетного клубу у Національному музеї історії України відкривається виставка, на якій представлені матеріали ФК Динамо Київ та матеріали з фондів музею.

Серед матеріалів, зокрема оригінальний абонемент на матчі Динамо1941 року, кришталева бутса Олега Блохіна як відзнака 200-голу за Динамо, квитки на знакові матчі, абонементи, фотографії, грамоти, матеріали Андрія Шевченка", - йдеться в повідомленні прес-служби музею.

Тематично зал буде розділений на дві частини: ліва присвячена періоду Динамо до 1991 року, праворуч у вітринах висвітлені досягнення клубу за часів Незалежності України.
В центральній частині виставки представлені головні трофеї клубу на європейській арені – Кубок володарів кубків 1975 року та Кубок володарів кубків 1986 року.

"Заснований у 1927 році "Динамо" став одним з найтитулованіших клубів Європи. За 90 річну історію динамівці різних поколінь здобули 60 титулів.

Динамівські переможні традиції особливо важливі сьогодні - у важкий період агресії проти України, як нагадування, що українці - нація переможців", - зазначають у музеї.

 

Читайте також: Комісія Київради підтримала перейменування проспекту Перемоги