Суспільство
28 червня 2017
Учені довели, що пальмова олія провокує рак - вчені
В олії міститься жирна кислота, яка інтенсивно стимулює вироблення організмом протеїну СD36, який відіграє ключову роль у розвитку пухлин і фатальний поширенні їх метастаз.
news-image

Пальмова олія, що використовується нині майже в 90 відсотках продукції кондитерської індустрії, а також в хлібопекарських виробах може сприяти розвитку ракових захворювань, пише «Є!» з посиланням на ladyhealth.

В олії міститься жирна кислота, інтенсивно стимулює вироблення організмом протеїну СD36. Однак вчені з'ясували, що саме цей протеїн відіграє ключову роль у розвитку пухлин і фатальний поширенні їх метастаз.

Іспанські дослідники відзначають, що блокування шкідливого протеїну антитілами може дозволити повністю запобігати метастази, принаймні це несподівано показали досліди на мишах.
 
В експериментах іспанських вчених було встановлено, що особлива жирна кислота яка є головним компонентом пальмового масла, і воно містить набагато менших обсягах в інших рослинних оліях, збільшує вироблення метастаз на 50-100 відсотків.

Іспанські медики попереджають, що при боротьбі з раком не слід зловживати всіма насиченими жирами і цукром до тих пір, поки вчені не знайдуть спосіб знешкодження СD36.

Читайте також:Три продукти, які найбільше руйнують зуби