Суспільство
28 червня 2017
Росіяни вважають Україну та США основними джерелами військової загрози - опитування
Військову загрозу відчувають більше третини громадян РФ.
news-image

Росіяни, які вважають реальною загрозу військового нападу на РФ, бачать потенційними агресорами США (63%) і Україну (31%). Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), опубліковані в середу на сайті організації, передає «Є!»

"Військову загрозу відчувають більше третини росіян. Потенційними джерелами агресії називають в першу чергу США (63% серед тих, хто вважає, що загроза військового нападу існує) і Україну (31%). Далі в списку йдуть блок НАТО (7%), Китай (5%), Великобританія (4%), ІДІЛ ( 4%), Сирія (3%), Німеччина (3%) та інші країни", - відзначають соціологи.

Згідно з даними дослідження, союзницьку підтримку в складній ситуації респонденти очікують переважно від Китаю (41%), Білорусі (25%) і Казахстану (18%). Країни колишнього СРСР за сумою відповідей набирають близько 20%. Є й ті, хто розраховує на підтримку з боку США і України (по 2%). При цьому кожен десятий учасник опитування заявив, що шукати допомоги в разі військового нападу Росії було б ні в кого.

"Надії на нормалізацію російсько-американських відносин, що з'явилися у наших співвітчизників з обранням Дональда Трампа президентом США, поки не виправдовуються. Жорсткість антиросійського курсу київської влади приймає все більш очевидні форми. На цьому несприятливому зовнішньополітичному тлі росіяни схильні вбачати головну військову загрозу в США і Україні, а допомоги і підтримки чекають від Білорусі та Казахстану і привілейованого стратегічного партнера - Китаю", - прокоментував результати опитування генеральний директор ВЦВГД Валерій Федоров.

Всеросійське опитування було проведено 16-17 червня 2017 року серед 1,2 тис. респондентів у віці від 18 років. Метод опитування - телефонне інтерв'ю.

Читайте також: Україна стала найпопулярнішим напрямком автобусних подорожей із Росії
Читайте також: Екс-глава передвиборного штабу Трампа Манафорт отримав 17 млн дол ​​від Партії регіонів