Резонанс
14 липня 2017
На українському поліграфкомбінаті наштампували фальшивих $ 6 мільйонів (фото)
Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України.
news-image

На Тернопільщині співробітники СБУ знешкодили міжрегіональне злочинне угруповання, що спеціалізується на виготовленні та збуті підробок іноземної валюти в особливо великих розмірах, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України. Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, що відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом", - йдеться у повідомленні.

Оперативники Тернопільського управління СБУ спільно з поліцією та прокуратурою затримали двох організаторів угруповання під час виготовлення чергової партії підробленої готівки.   Правоохоронці провели 15 обшуків у помешканнях та офісах фальшивомонетників.

“Вилучено банкноти із ознаками підроблення, а також численні знаряддя та витратні матеріали для виготовлення фальшивок, зокрема: кліше, прозорі плівки із зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу із нанесеною розміткою контурів купюр та відтисками портрета президента Франкліна, комп’ютерну техніку тощо”, - зазначається в повідомленні.

На станки та обладнання поліграфічного комбінату, що використовувалися фальшивомонетниками, накладено арешт. За попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на більш ніж 6 мільйонів доларів США.  

Читайте також:Скандального нардепа під Радою закидали яйцями (фото)