МВФ вважає, що Україні потрібно дати 27 млрд дол. кредитів на 15 місяців, - експерт
Ослунд також схвально відгукнувся про український уряд
news-image

Враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні, є необхідність посилити фінансову підтримку держави, наголосив старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки ім. Петерсона Андерс Ослунд.

Про це пише  Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт Кабміну.

Він наголосив, що МВФ вважає за необхідне надати Україні фінансову підтримку на 15 місяців в обсязі близько 27 млрд. доларів. Якщо підсумувати ті кошти, які виділяють МВФ, ЄС, міжнародні фінансові організації, зазначив Андерс Ослунд, то вийде понад 20 млрд. доларів.

"Отже, різницю (в 7 млрд дол. - Ред.) потрібно ще покрити", - сказав він.

Ослунд також схвально відгукнувся про український уряд.

"Перше наше враження у тому, що якість урядовців в Україні повністю помінялася. Те, що ми сьогодні побачили – це високого рівня професіонали, які відповідають усім європейським стандартам. Я працював з українською економікою 30 років і ніколи ще не бачив такої якості членів Уряду, як сьогодні", - відзначив експерт.

Він також поділився своїм оптимізмом.

"Так, є криза, але здійснюються дуже великі позитивні зміни, і, я сподіваюся, що Україна все-таки вийде з цієї кризи", - заявив Ослунд.

Нагадаємо, що мільярдер Джордж Сорос звернувся до представників ЄС та МВФ, наполягаючи на тому, що фінансову допомогу Україні можна збільшити до 50 млрд. дол. Міся МВФ працюватиме в Україні до кінця місяця.