Війна
21 січня 2015
Терористи хочуть захопити Станицю Луганську для залізничного сполучення з РФ
Госпіталізовано семеро чоловік з 29-го та 31-го блокпостів
news-image

Бойовики терористичних угрупувань нарощують сили для захоплення Станиці Луганської з метою встановлення контролю над ділянкою залізничної лінії.

Про це йдеться у повідомленні оперативного командування "Північ" на Facebook, пише  Є | Єдність.інфо.

"Враховуючи склад і положення противника та аналіз систематичних обстрілів, існує висока загроза початку активних штурмових дій підрозділами НЗФ у районі н.п. Станично-Луганське з метою витіснення сил АТО та встановлення контролю над ділянкою залізничної дороги Єлань – Станиця Луганська та вздовж "Бахмутського шляху", – повідомляє прес-центр.

Елань - це село в Ростовській області Росії. Контроль над цією ділянкою залізниці допоможе бойовикам отримувати постачання від РФ.

Голова Луганської ОДА повідомляє, що поранені з 31-го блокпосту на Бахмутці доставлені в лікарню. 29-й блокпост вистояв, незважаючи на потужні обстріли з артилерії, "Градів". Всього зараз госпіталізовано семеро чоловік, які отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Також бойовики обстріляли з "Градів" Кримське, є прямі влучення в будинки, три з яких зайнялися. Вулиця Гагаріна майже вщент зруйнована, будинки горять там досі. Особливо потужний обстріл Кримське пережило в ніч на вівторок, тоді снарядами з "Градів" було пошкоджено близько сотні будинків. Більшість мешканців давно виїхала із села, завдяки чому жертв вдалося уникнути (інформація про потерпілих із Кримського не надходила).

Люди, що залишилися, не можуть виїхати через постійні бойові дії. Село залишається знеструмлене, однак вислати туди ремонтні бригади поки що неможливо.