Світ
25 липня 2017
Американська компанія почне імплантувати співробітникам мікрочіпи
Компанія розраховує, що в найближчі часи понад 50 співробітників добровільно пройдуть процедуру чіпування.
news-image

Three Square Market стане першою компанією США, яка буде імплантувати мікрочіпи співробітникам під шкіру, заявив гендиректор компанії Тодд Уестбі в інтерв'ю CNBC, передає «Є!»

Управління з контролю якості продуктів харчування і лікарських препаратів США (FDA) США схвалило подібне використання мікросхем ще в 2004 році, проте дотепер вони не застосовувалися на території країни. За словами Уестбі, шведський партнер Three Square - BioHax International - вже застосовує цю технологію, чіпи були вшиті приблизно 150 співробітникам шведського інкубатора стартапів Epicenter.

Для імплантації чіпа розміром із зернятко рису потрібно "практично безболісний" укол в складку шкіри між великим і вказівним пальцями руки, стверджує Уестбі. Вартість в розрахунку на кожного співробітника становить близько $ 300.

Таким чином, залишений вдома пропуск або забутий пароль більше не будуть проблемою для працівників Three Square. Можна не брати на роботу і гаманець - в кафетерії компанії співробітників нагодують при пред'явленні чіпа.

Three Square, що розробляє технології роботи кімнат відпочинку і торгових автоматів, розраховує, що в найближчі часи понад 50 співробітників добровільно пройдуть процедуру чіпування. Уестбі пообіцяв, що і йому самому, і членам його сім'ї також будуть імплантовані мікросхеми.

Він підкреслив, що немає ніякого способу відстежити переміщення співробітників, оскільки чіп ідентифікується лише на відстані, що не перевищує 15 см від пристрою, що зчитує. Крім того, "ймовірність злому - абсолютно нульова, пристрій безпечний і надійний", сказав топ-менеджер.

 

Three Square Market CEO on new microchip technology from CNBC.