Події
26 липня 2017
Понад 120 вакансій в українських посольствах будуть заповнені за допомогою конкурсів
З урахуванням кількості кандидатів на останніх конкурсах, середній показник становив 24 кандидати на одне місце.
news-image

У Міністерстві закордонних справ України оголошено перший конкурс на заміщення вакантних місць у диппредставництвах за кордоном. Як розповів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" державний секретар МЗС України Андрій Заяць, до кінця поточного року планується заповнити понад 120 вакансій, передає «Є!»

"Щодо іноземних представництв ми поставили собі завдання до кінця року заповнити понад 120 посад. З урахуванням кількості кандидатів на останніх конкурсах, які ми проводили в 2015 році, середній показник становив 24 кандидати на одне місце. Це дозволяло нам обирати достойних людей з хорошим професійним бекграундом і знанням іноземних мов. Ми були задоволені якістю претендентів. Зараз, я думаю, буде ще краще", - сказав він.

Говорячи про вакантні посади в самому зовнішньополітичному відомстві, А.Заяць зазначив, що вони також будуть заповнюватися за допомогою конкурсів, перший з яких оголосять вже 7 серпня.

"Конкурси однозначно будуть проходити, тому що закон про держслужбу передбачає, що підвищення відбувається за підсумками конкурсу... Якщо говорити про молодші посади, з яких люди починають кар'єру або на які вони можуть розраховувати після 2-3 років професійної діяльності, то ми розраховуємо на 25-30 конкурсів для молодших посад (до кінця 2017 - ред.)", - сказав він.

При цьому держсекретар Міністерства закордонних справ додав:

"Водночас, і це принципова позиція міністра закордонних справ, ми будемо оголошувати конкурси на високі посади, як-от директор Департаменту. Ці конкурси також будуть оголошені в серпні".
Читайте також: Суд дозволив затримати Черновецького
Читайте також: Стало відомо, скількі українців готові назавжди виїхати з країни