Резонанс
27 липня 2017
Саакашвілі - Порошенку: Ви переступили межу (відео)
Міхеїл Саакашвілі буде домагатись законного права повернутись в Україну.
news-image

Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Михеїл Саакашвілі заявив, що у президента Петра Порошенка не вийде позбавити його українського громадянства. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!»

"Я живу в Україні вже понад 13 років, я брав участь у трьох революціях: революції на граніті і двох майданах! У мене тільки одне єдине громадянство - українське, і їм не вдасться мене його позбавити!" - заявив Саакашвілі.


Він наголосив, що не отримуватиме статус біженця.

"Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюся ніде залишатися і отримувати жоден статус! Я буду домагатися законного права повернутися в Україну!", - повідомив колишній грузинський президент, зазначивши, що Порошенко позбавив його громадянства крадькома - поки його немає в країні.


Саакашвілі також заявив, що Порошенко їздив до Грузії "для чергового договорняка".
 

"Порошенко їздив до Грузії не налагоджувати зв'язки між країнами, він поїхав туди для чергового договорняка, цього разу - двох олігархічних режимів: українського Порошенка і найбільшого приватного акціонера Газпрому, проросійського Іванішвілі", - заявив екс-губернатор.


За словами Саакашвілі, "вони придумали, що нібито надали ГПУ нові докази в моїй справі - це чергова брехня". Він зазначив, що відтоді, як йому запропонували громадянство України, проти нього в Грузії не було порушено жодної справи.
 

"Цим своїм указом ви підписали собі і своїй владі неминучу поразку. Причому, якщо раніше ви ще могли сподіватися "дотягнути" до виборів, то тепер вам вони можуть тільки снитися", - заявив політик.


 

"Сьогодні ви, Петре Олексійовичу, переступили межу. Сьогодні вся країна зрозуміла, яка ціна вашим обіцянкам "жити по-новому". Тепер, напевно, у вас, як і у вашого попередника, з'явиться бажання утримати владу будь-якою ціною. Що ж, можете спробувати, тільки пам'ятайте, в Росії вас не чекають! Українці вже двічі впоралися з цією чумою і не зупиняться, поки не приведуть до влади справжніх нових політиків!", - написав екс-президент Грузії.

 

"Я прийняв українське громадянство, щоб боротися за реформи, боротися за успішне майбутнє України, від якого залежить майбутнє і моєї рідної Грузії. Для мене громадянство - не порожній звук. Кожен день володіння паспортом громадянина України я працював для того, щоб Україна перемогла і стала європейською наддержавою! Я більше українець, ніж більшість теперішніх депутатів. Я люблю Україну всім серцем, і я продовжу боротьбу, тут, в нашій Україні, незважаючи ні на що!" - уклав Міхеїл Саакашвілі.