Резонанс
1 серпня 2017
В Україні знову хочуть ввести абонплату на газ
4 серпня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, розгляне введення абонентської плати за розподіл газу.
news-image

4 серпня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), розгляне введення абонентської плати за розподіл газу.

Про це повідомляє "24 канал", пише «Є!».

До порядку денного засідання включене одне питання - "Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП щодо додаткового захисту прав споживачів і переходу до принципу замовленої потужності".

Кожен споживач повинен буде щомісяця платити за розподіл газу фіксовану суму. Вона залежить від максимальної потужності його лічильника, незалежно від обсягів споживання. До ціни газу вже не входитиме вартість транспортування і розподілу.

НКРЕКП вирішила ввести абонплату за розподіл газу в кінці березня 2017 року. Пізніше комісія повідомила, що це рішення відклали на 3 місяці.

У НАК "Нафтогаз України" запропонували із жовтня підвищити ціну на газ для населення до 5873 грн за тисячу кубів без ПДВ. Але поки що Кабмін не дає підтвердження підвищення тарифів.

Читайте також:Нові тарифи: скільки українці будуть платити за газ

Читайте також:Нова пошта з 1 серпня підвищує тарифи