Війна
22 січня 2015
У Міноборони відповідальність за загиблих у Донецьку поклали на ДНР
У відомстві стверджують, що терористи обстріляли тролейбус із житлових масивів Донецька
news-image

22 січня терористами був обстріляний тролейбус у місті Донецьк, загинули мирні мешканці. Обстріл пасажирського транспорту вівся з боку, де немає бойових зіткнень. Про це  повідомили у прес-службі Міноборони, пише Є l Єдність.інфо.

Місце, де був обстріляний тролейбус, знаходиться на відстані більше 15 кілометрів, де знаходяться сили АТО. До цього дня жодних руйнувань у цьому районі зафіксовано не було. Всі ці факти свідчать про те, що терористи обстріляли пасажирський транспорт із жилих масивів міста, які контролюються незаконними збройними формуваннями", - сказано у повідомленні

Як повідомлялося, у Донецьку в результаті попадання снаряда в зупинку громадського транспорту загинули, щонайменше, 13 осіб, десятки поранені. Водночас у "міноборони ДНР" підтверджують лише 9 загиблих від вибуху на зупинці в Донецьку. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ направила туди своїх спостерігачів.

Читайте також: В "ДНР" заявляють, що на зупинці в Донецьку загинуло 13 осіб (відео)

Один із лідерів бойовиків-сепаратистів Денис Пушилін заявив російським журналістам, що ці події ускладнять реалізацію досягнутих 21 в Берліні (Німеччина) домовленостей міністрів закордонних справ "нормандської четвірки".

Як відомо, 13 січня під Волновахою в Донецькій області загинули 12 людей і 16 було поранено через влучення снаряда в пасажирський автобус.