Резонанс
8 серпня 2017
Прикордонники розповіли, що робитимуть в разі спроби Саакашвілі потрапити в Україну
Відомство має у своєму розпорядженні указ президента України та доручення Державної міграційної служби України щодо Саакашвілі.
news-image

Співробітники Державної прикордонної служби України вилучать паспорт у екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхаїла Саакашвілі та не пропустять його на територію України, якщо він спробує перетнути державний кордон. Про це заявив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк під час спілкування з членами політради партії «Рух нових сил», які прийшли під будівлю Держприкордонслужби з метою з’ясувати юридичні підстави недопущення лідера цієї політичної сили Саакашвілі в Україну, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Серватюк зазначив, що Держприкордонслужба має у своєму розпорядженні указ президента України та доручення Державної міграційної служби України щодо Саакашвілі.

“В указі та дорученні Державної міграційної служби вказано набагато більше осіб, яким зупинено громадянство, і дійсні документи визнані недійсними. Вони внесені до бази даних, і нам доручено, що, у випадку виявлення таких документів, вони мають бути вилучені, і складається відповідний документ, який передається Державній міграційній службі”, - пояснив представник Держприкордонслужби.

У зв’язку з цим, за його словами, у випадку виявлення на лінії паспортного контролю паспорта Саакашвілі або інших паспортів, які є у зазначеній базі даних і визнані недійсними, прикордонники мають їх вилучити.

“Паспорт вилучається, обробляються документи, і йому на руки видається довідка, що ми вилучили документ, і ми його не пропускаємо через лінію державного кордону у зв’язку з тим, що документа, який дає право на перетин державного кордону, цей громадянин не має”, - додав перший заступник Держприкордонслужби.

На уточнююче питання, чи є у розпорядженні Держприкордонслужби документ від Служби безпеки України щодо заборони в’їзду Саакашвілі на територію України, Серватюк відповів:

“Такого документу немає і ніколи не було”.

Як повідомлялося, 27 липня в Адміністрації президента заявили, що глава держави Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Саакашвілі.

Читайте також: Прикордонники РФ врятували українця, який три дні дрейфував на батуті в Чорному морі