Яресько: Україна витрачає щоденно 5-7 млн дол на війну на сході
Глава Мінфіну зазначила, що в 2015 році всі необхідні кошти на оборону в бюджеті передбачені і вони є найбільшими за всю історію країни.
news-image

Витрати на військові дії на сході України залишаються значними і суттєво впливають на фінансовий стан країни, зазначає міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на Інтерфакс.

"Сьогодні платимо 5-7 млн дол на день, щоб вести цю війну", - сказала вона журналістам у кулуарах Українського сніданку, організованого Фондом Пінчука в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі в п'ятницю.

Глава Мінфіну України нагадала, що додаткові значні витрати пов'язані зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, яких уже налічується понад 650 тис., а також безкоштовними поставками газу, електроенергії та тепла на неконтрольовані території в Донецькій і Луганській області, збиток від чого оцінюється в млрд за цей опалювальний сезон.

Н.Яресько наголосила, що Україна "хоче лише миру" і якнайшвидшого виконання Мінських домовленостей, проте констатувала, що терміни встановлення такого миру як і раніше невизначені.

Глава Мінфіну зазначила, що в поточному році всі необхідні кошти на оборону в бюджеті передбачені і вони є найбільшими за всю історію країни.