Світ
25 січня 2015
Невинний просидів в американській в'язниці майже 40 років
Чоловіка помилково засудили за вбивство мешканки Елізабеттаун і її дочки
news-image

 У Північній Кароліні 70-річний Джозеф Следж був звільнений із в'язниці після майже сорокарічного ув'язнення. Колегія суддів встановила, що його помилково засудили за вбивство мешканки Елізабеттаун і її дочки. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Direct.press.

Суд взяв до уваги висновок експерта по ДНК, який заявив, що ні один з доказів, зібраних у справі, не вказує на причетність Cледжа до злочину.

Крім того, один зі свідків звинувачення відмовився від своїх свідчень. З'ясувалося, що він, будучи сам притягнутий до відповідальності за наркотики, брехав в ході процесу над Следжем за вказівкою представників правоохоронних органів, розраховуючи на пом'якшення своєї долі.

Окружний прокурор Джон Девід вибачився перед колишнім ув'язненим і пообіцяв відновити розслідування справи про подвійне вбивство.

«Система зробила помилку, - заявив він. - У в'язниці перебувала не та людина ».

Повідомляється, що після того як рішення суддів було оголошено, Следж на мить застиг, а потім обійняв адвоката та членів сім'ї, які були присутні на слуханні. Він сказав, що з нетерпінням чекає моменту, коли зможе поспати в справжньому ліжку і, можливо, поплавати в басейні.

Жозефіна Девіс і її дочка Ейлін були знайдені зарізаними в своєму будинку на наступний день після того, як Следж втік з виправної колонії, де відбував чотирирічний термін за крадіжку. Він був засуджений за двома пунктами звинувачення у вбивстві другого ступеня до довічного ув'язнення.