Суспільство
23 серпня 2017
Син закатованого ДНР Героя України очолив патрульну поліцію Одеси
Батько Юрія Рибака, Володимир, був викрадений невідомими 17 квітня 2014 в Горлівці після спроби зняти прапор сепаратистської ДНР і повернути український прапор на будівлю міськради.
news-image
Патрульну поліцію Одеси очолив уродженець Донецька, син закатованого бойовиками "ДНР" Героя України Володимира Рибака - Юрій, про це повідомляє Патрульна поліція Одеси на сторінці у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
"Колективу Патрульної поліції Одеси представили новопризначеного керівника – Юрія Рибака. До цього він обіймав посаду заступника начальника відділу моніторингу та аналітичного забезпечення УПП у місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький підкреслив, що Юрій Рибак майже з перших днів долучився до формування та становлення патрульної поліції України.

"Це грамотний організатор та справжній управлінець. Впевнений, він гідно буде виконувати свої обов’язки й ефективно реалізовуватиме намічені кроки стратегічного розвитку", - відзначив Білошицький.

Новий очільник патрульної поліції Одеси наголосив, що пріоритетними напрямками роботи вважає підвищення рівня безпеки громадян, посилення протидії вуличній злочинності, покращення організації діяльності управління та розширення ефективної взаємодії з громадою.

Зазначимо, що батько Юрія Рибака, Володимир, був депутатом Горлівської міської ради. Володимир Рибак був викрадений невідомими 17 квітня 2014 в Горлівці одразу після мітингу, організованого на підтримку міського голови Євгена Клепа, під час якого Володимир Рибак зробив спробу зняти прапор сепаратистської "ДНР" і повернути український прапор на будівлю міськради.

19 квітня його тіло було знайдено місцевими рибалками в річці Казенний Торець біля смт. Райгородок Слов'янського району Донецької області з ознаками насильницької смерті. 22 квітня тіло було упізнано дружиною. Разом із ним було знайдено тіло студента Юрія Поправки. За повідомленням прес-служби МВС "Причина смерті обох загиблих — комбінована травма тіла внаслідок тортур, з подальшим утопленням ще живих непритомних потерпілих".

Вчинок Володимира Рибака згадується у виступі президента України 18 вересня 2014 року на засіданні Конгресу США. Посмертно Рибак був удостоєний звання Герой України (20 лютого 2015).

Читайте також:Доба в АТО: 28 обстрілів, 4 бійців ЗСУ поранено

Читайте також:На Маріупольському напрямку бойовики застосовують тактику випаленої землі – штаб