Політика
25 січня 2015
Лавров - Могеріні: Терактів у Маріуполі та під Волновахою могло і не бути
Якби Київ прийняв пропозицію президента Росії про термінове відвід важких озброєнь від лінії розмежування, згідно з Мінским меморандумом, трагедій Волновахи, Донецька та Маріуполя могло б і не статися.
news-image

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ході телефонної розмови із заступником голови Єврокомісії Федерікою Могеріні. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо із посиланням на "УП".

Однак замість цього Київ взяв курс на подальшу мілітаризацію, оголосив про нові "хвилі" мобілізації, віддав наказ про інтенсифікацію збройних дій", - підкреслив Лавров
Глава МЗС РФ також підтвердив російські оцінки того, що відбувається, як результат лінії Києва на ухилення від прямого діалогу з Донецьком і Луганськом щодо практичної реалізації мінських домовленостей і "його лінії на силове придушення Південного Сходу", наголошується в повідомленні.
Читайте також: Лавров пояснив, чого Путін хотів від Порошенка

При цьому Лавров висловив надію на те, що ЄС "не стане потурати такому руйнівному для України курсом і доб'ється від київських властей згоди на початок повноцінного процесу політичного врегулювання".

Також міністр "загострив необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування за участю ОБСЄ та зацікавлених сторін у зв'язку з недавніми обстрілами Донецька, Маріуполя та інших населених пунктів на південному Сході".