Шоу-біз та культура
1 вересня 2017
На Львівщині розпочались зйомки фільму відомого режисера Кшиштофа Зануссі
Це кінопродукція чотирьох країн: Польщі, України, Угорщини та Литви
news-image

Сьогодні, 1 вересня, на Львівщині стартувала українська частина зйомок повнометражної драми «Ефір» режисера Кшиштофа Зануссі. Це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти з метою отримати владу над іншими людьми.

Про це розповіли під час прес-конференції, присвяченій старту зйомок, інформує «Є!», з посиланням на vgolos.com.ua.

Продюсер стрічки з українського боку Олена Фетісова зазначила: «Це кінопродукція чотирьох країн: Польщі, України, Угорщини та Литви. Дія фільму розгортається в часи Першої світової війни на кордоні Австро-Угорської імперії на теренах української Галіції та Поділля. На території Львівської області локаціями будуть Львів, Свірж та на його околиці».

Режисер Кшиштоф Зануссі розповів:  «У 19 столітті ефір допомагав людям зняти біль. Також за його допомогою люди хотіли отримати владу над іншими людьми, - зазначив він. - Коли складав сценарій, хотів, аби у Європі згадали міф про Фауста. Загалом на сьогодні для багатьох людей наука зайняла місце релігії і віри, а я хочу показати, що це помилка».

Головні ролі у фільмі виконують актори Яцек Понедзялек з Польщі, - у ролі небезпечного злого доктора – та молодий український актор Остап Вакулюк – у ролі простого шляхетного хлопця. Для зйомок у фільмі запросили і Остапа Ступку та інших українських акторів. Загалом актори – із усіх чотирьох країн, дотичних до стрічки.

За словами режисера фільму, загальний бюджет «Ефіру» - 2,7 млн євро. Інвестиції в кінокартину з української сторони - 20%, з польської – 56%, Литва співфінансує в розмірі 10%. Решту суми надасть Угорщина.

На Львівщині фільм зніматимуть, далі у листопаді – вже у Будапешті.

Картина має вийти на екрани восени 2018 року. 

Читайте також: У Японії віднайшли український фільм 1930-го року
Читайте також: Аріна Любітелева стала обличчям нової рекламної кампанії бренду ZO