Резонанс
8 вересня 2017
Політолог про ситуацію в облраді Київщини: «Більший опір чинять ті, хто причетний та захищає свої схеми»
На думку експерта, депутати облради "фактично виступили проти боротьби з корупцією".
news-image

Заяви губернатора Київщини Олександра Горгана про багатомільйонні розкрадання та подальше за цим голосування фракцій, що визнало незадовільною роботу КОДА, наводить на думку про причетність до корупції тих, хто активно включився в маніпулятивну боротьбу. Про це заявив політичний експерт Кирило Сазонов в ефірі «Громадського радіо», передає «Є!»

Коментуючи щорічну промову президента в парламенті, політолог навів у приклад протистояння в Київській обласній раді. Характеризуючи чинну владу, Сазонов зазначив, що одні й ті ж чиновники роками сидять в кріслах, вибудовують родинні вертикалі й «приватизують» бюджети. Як тільки губернатор Олександр Горган заявив про невтішні результати перевірки всіх об'єктів області, на будівництво і ремонт яких виділялися бюджетні гроші, і, виявивши порушення, пообіцяв жорсткі "розбірки", депутати занервували.
За словами експерта, варто було тільки розворушити осине гніздо, ліквідувати корупційні схеми, як відразу зібралася обласна рада й прийняла скандальні рішення. Подібні дії деяких депутатів Київської облради відразу ж наводять на думку, що більший опір чинять ті, хто причетний і захищає свої схеми. Не дарма кажуть, що найкращий захист - це напад.

«Робота всієї адміністрації була визнана незадовільною, хоча, за великим рахунком, це найчистішої води маніпуляція. Мери міст області вчора одноголосно підтримали губернатора. Тобто, депутати фактично виступили проти боротьби з корупцією», - дивується Кирило Сазонов.

Політолог вважає, що така ситуація є в більшості місцевих органів влади:

«Під час процесу децентралізації руйнуються усталені корупційні схеми чиновників середньої ланки, йде божевільний опір, оскільки їх відривають від годівниці».
«У цій ситуації, звичайно, губернатор губернатором, президент президентом, зараз багато чого буде залежати від роботи Національної поліції, прокуратури, СБУ, які повинні ці схеми викорчувати, тому що від корупції та продажності, будемо чесними, до вербування та зради один крок», - резюмував експерт.

Також цю ситуацію політичний експерт прокоментував на сторінці у Facebook.


Нагадаємо, що місяць тому Олександр Горган провів масштабну перевірку всіх об'єктів області, на ремонт і будівництво яких виділялися бюджетні кошти. За результатами цієї перевірки були викрити розкрадання на сотні мільйонів гривень про що губернатор заявив на своїй сторінці у Facebook.