Резонанс
11 вересня 2017
Порошенко заявив, що Саакашвілі на кордоні скоїв злочин (відео)
Президент вважає, що інцидент на кордоні - справа правоохоронних органів.
news-image

Президент Петро Порошенко заявив, що прорив екс-президента Міхеїла Саакашвілі та його соратників є злочином і не потребує політичних оцінок, передає «Є!»

"Інцидент, який стався вчора на державному кордоні України в Шегинях. На мою думку, цей інцидент не вимагає ніяких політичних коментарів. 26 липня я видав указ, яким припинив громадянство Саакашвілі на підставі подання органу центральної виконавчої влади, Державної міграційної служби, де абсолютно чітко передані в адміністрацію президента перевірені факти фальсифікації та подання недостовірної інформації при отриманні громадянства.

Президент не може прийняти жодного іншого рішення, тому що це була би злочинна бездіяльність, якщо ми пропускаємо ці факти без реагування. У будь-якій правовій державі особа має право оскаржити будь-який нормативний акт в адмінсуді, в даному випадку, у Вищому адмінсуді", - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що на такі дії Саакашвілі мав достатньо часу.

"Я як президент, безумовно, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення українського суду, є ЄСПЛ. Це правова площина. Пройшло понад півтора місяця, ніхто до суду не звертався. Замість цього вчинений злочин, оскільки є конституційний принцип недоторканності державного кордону. Це питання нацбезпеці держави. Мені байдуже, хто порушує кордон, - бойовики на сході, або політикани на заході. Повинна бути чітка правова юридична відповідальність", - заявив глава держави.

Президент вважає, що інцидент на кордоні - наразі справа правоохоронних органів.

Крім того,  Петро Порошенко підтримав дії співробітників Держприкордонслужби під час вчорашнього інциденту на українсько-польському кордоні, де сталися сутички між прихильниками Міхеїла Саакашвілі та прикордонниками.