Світ
12 вересня 2017
«Мама сказала, що я ідіот»: п'яний британець першим у світі переплив водосховище греблі Гувера
За останні 10 років при спробі переплисти водосховище загинули понад 270 осіб.
news-image

Британець Аарон Хьюз став першою людиною, якій вдалося перетнути вплав озеро Мід в безпосередній близькості від греблі Гувера - найвищої в США. Як зазначає газета Daily Post, витівка британця не закінчилася трагедією лише за щасливим збігом обставин, передає «Є!»

Видання нагадує, що за останні 10 років при спробі переплисти водосховище загинули понад 270 осіб. На щастя для британця, саме в цей момент працювала лише одна турбіна гідроелектростанції, тому течія була не такою сильною, як зазвичай.



За словами самого Хьюза, він ніколи не планував нічого подібного, але визначальними факторами стали алкоголь і нестерпна спека.

"На вулиці було градусів 45-50 за Цельсієм, а у нас була холостяцька вечірка в Лас-Вегасі. Все ж їздять відриватися в Вегас, правильно? - поділився він в інтерв'ю виданню. - Я повернувся до хлопців і сказав: "Я відчалюю", вони мені зааплодували, і я поплив".

При цьому він додав, що стрибнув у воду прямо в одязі.



На подолання відстані від берега до берега у Хьюза пішло приблизно півгодини. Він зізнався, що в середині дистанції зрозумів, що сильно втомився, і його почало зносити течією в бік греблі. Усвідомлення того, що витівка може скінчитися погано, і додало йому сил, щоб доплисти до берега. На суші чоловіка вже чекали поліцейські, які тут же відвезли його до відділку.



За його словами, співробітники поліції були здивовані його вчинком і заявили, що ніхто раніше такого не робив. Після складання протоколу йому виписали штраф у розмірі $ 330 за "Стрибок, занурення у воду і плавання з водоскидів чи інших конструкцій греблі".

"Друзі вважають мене легендою, - поділився Хьюз. - Мама сказала, що я ідіот, але вона у мене відхідлива. А тато посміявся наді мною і сказав: "Молодець, синку".

Вчинком Хьюза зацікавилися в комітеті Книги рекордів Гіннесса. Вони зв'язалися з ним і запропонували для фіксації рекорду повторити його в присутності офіційного спостерігача. Однак британець категорично відмовився.

"Вони фактично закликали мене повернутися і зробити це знову, - розповів він. - Я і раніше витворяв всякі божевільні речі, але не настільки".