Події
27 січня 2015
У московському поїзді та мікроавтобусі службові собаки допомогли виявити наркотики
Інциденти трапилися у Харківській та Львівській областях
news-image

Разом зі співробітниками Держприкордонслужби щоденно на варті кордону несуть службу сотні службових собак. Допомога чотирилапих під час чергування завжди приносить позитивний результат з виявлення зброї,  вибухівки і наркотичних речовин.

Тільки учора з допомогою службових собак прикордонники Харківського та Львівського загонів у двох пунктах пропуску виявили наркотичні речовини, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ДПС.

У пункті пропуску «Харків» пес своєю поведінкою вказав на сумку у поїзді, що прямував до Москви. Виявилося, що власник валізи, громадянин України, приховав у ній 5 г речовини рослинного походження та 2 г порошкоподібної речовини біло-жовтого кольору.

Ще одному нашому співвітчизнику не вдалося прослизнути повз увагу службової собаки у пункті пропуску «Рава-Руська». Під час перевірки мікроавтобуса «ВАЗ» прикордонники виявили у кишені дверцят пакунок з 2,5 грамами речовини рослинного походження. Через це мікроавтобус, яким чоловік повертався із Польщі, йому довелося залишити на кордоні. Сума оцінки автомобіля склала майже 150 тисяч гривень. 

Загалом у минулому році під час охорони державного кордону військовослужбовці прикордонного відомства з допомогою службових собак, виявили та вилучили 929 одиниць зброї, понад 67 тисяч боєприпасів, більше 42 кг вибухових речовин, 340 кг наркотичних речовин, 5,40 кг психотропних речовин та майже 139 кг прекурсорів.