Події
14 вересня 2017
Земельні махінації на понад 3 мільйони: у НАБУ розповіли подробиці про затримання депутата Київради (інфографіка)
Посадовець за допомогою родича заволодів земельними ділянками у Шевченківському районі Києва, що перебувають у комунальній власності, а потім легалізував їх.
news-image

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП 13 вересня затримали депутата Київської міської ради та його ймовірного спільника за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.191 та ст.209 Кримінального кодексу України. Про це повідомила прес-служба НАБУ, передає «Є!» із посиланнямна УНІАН.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

Так, на думку детективів Бюро, суть схеми полягала в тому, що посадовець за допомогою родича заволодів земельними ділянками у Шевченківському районі Києва, що перебувають у комунальній власності. Після цього він легалізував здобуті злочинним шляхом ділянки, внісши їх до статутного фонду заснованого ймовірним спільником товариства.

"Наразі детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють необхідні слідчі дії з метою отримання додаткових доказів, встановлення інших ймовірних учасників корупційної схеми, а також викриття інших епізодів незаконного заволодіння земельними ділянками на території м. Києва", - сказано у повідомленні.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.