Резонанс
18 вересня 2017
Директора табору «Вікторія» взяли під варту без можливості застави
Петрос Саркісян запевняє, що його провини у трагедії немає.
news-image

Директора оздоровчого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна взяли під варту на два місяці без можливості внесення застави, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Експертиза триває, але фахівці вже чітко вказують про порушення усіх заходів протипожежної безпеки. Невиконання їх якраз закидають керівнику оздоровчого табору.

Прокуратура стверджує, що він не виконав припис пожежної інспекції та не підключив сигналізацію, не обладнав належним чином пожежні водойми та гідранти, а ще не обробив дерев'яні будиночки вогнетривкою рідиною. Директор виправдовується – каже, це мав робити не він.

"Ми гроші не повинні були заплатити. Цим займався департамент освіти міської ради, вони укладають договори. Було сказано так: будинки ще не передані на баланс департаменту освіти, ми не маємо права оплатити гроші", - каже Саркісян.

Окрім директора, рішення суду чекає і його заступниця, наразі в суді ще триває розгляд її справи. Губернатор Одещини вже заявив, що на лаві підсудних мають сидіти не тільки керівники табору, і будуть проведені відповідні перевірки.

Слідчі, які працюють на місці трагедії та з документами, перевіряють, наскільки в оздоровчому таборі все відповідає витраченим на його реконструкцію коштам.

Читайте також: «Нам наказали стрибати»: постраждалі унаслідок пожежі у дитячому таборі в Одесі розповіли про пережите (відео)