Суспільство
20 вересня 2017
Учені довели, що виноград сповільнює старіння
Вчені виявили, що метаболічна активність у тих ділянках мозку, які страждають на ранніх стадіях хвороби Альцгеймера, у добровольців, які вживали виноградний порошок, залишалася нормальною.
news-image

Нове дослідження, проведене в Каліфорнійському університеті (США), показало: щоденне споживання винограду запобігає передчасному погіршенню когнітивних функцій, пов’язаних з деменцією.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

У дослідженні взяли участь люди, у яких завчасно погіршилася пам’ять. Добровольців розділили на дві групи. Перша група щодня отримувала виноградний порошок в дозі, еквівалентній приблизно двом чашкам винограду на день, а друга – плацебо. Когнітивні функції і метаболізм у мозку учасників оцінювали на початку дослідження і через 6 місяців.

Вчені виявили, що метаболічна активність у тих ділянках мозку, які страждають на ранніх стадіях хвороби Альцгеймера, у добровольців, які вживали виноградний порошок, залишалася нормальною. А в учасників з іншої групи рівень метаболічної активності в цих зонах мозку знизився. Крім того, у людей, які вживали виноградний порошок, підвищився рівень метаболічної активності в інших ділянках мозку. І це корелювало з окремими покращенням уваги і робочої пам’яті.

За словами фахівців, поліфеноли, що містяться у винограді, мають протизапальні та антиоксидантні властивості. Згідно з даними попередніх досліджень, виноград знижує рівень окисного стресу в мозку, позитивно впливає на кровообіг і сприяє підтримці нормальних рівнів хімічної речовини, пов’язаної з пам’яттю.

Читайте також:Вчені виявили зв’язок між тривалістю життя і швидкістю ходьби

Читайте також:Нобелівський лауреат з медицини закликав українців їсти свинину