Події
24 вересня 2017
У Києві сталася потужна пожежа на складі з пінопластом
У Києві горів склад з легкозаймистими матеріалами.
news-image

Уночі проти 24 вересня у Києві на вулиці Віскозній, 17 сталася пожежа на території складу з великою кількістю легкозаймистих матеріалів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Києві, передає «Є!».

Зауважимо, що займання сталося у складській будівлі розміром 160х55 метрів на площі 2500 квадратних метрів.

Під дією високої температури сталося руйнування покрівлі по площі пожежі, з подальшим розповсюдженням вогню на площу 3500 квадратних метрів. Гасіння пожежі ускладнювалось великою кількістю легкозаймистих матеріалів (поліматеріали, пінопласт, плінтуси, панелі тощо), які перебували на території складу. Крім того, тиск у пожежних гідрантах цього об’єкта був недостатнім, тому рятувальникам довелося прокладати магістральну лінію на відстані більше ніж 600 метрів від пожежі, – розповідають представники ДСНС.

Крім того, зазначається, що пожежу вдалося ліквідувати лише після того, як співробітники "Київенерго" відімкнули об’єкт від електропостачання.

З одного із приміщень вогнеборці винесли два газових балона, тим самим не допустивши вибухів. Рятувальниками було не допущено розповсюдження вогню на склад із алкогольними напоями, – додають рятувальники у своєму повідомленні.

Інформації щодо жертв та постраждалих немає. Причини виникнення пожежі наразі з’ясовуються.

До слова, до гасіння пожежі було залучено 26 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 120 чоловік особового складу Головного управління ДСНС України у Києві. Також на місці інциденту працювала оперативна група.