Політика
24 вересня 2017
Рабинович: в Україні необхідно терміново створити Антикорупційний суд і почати саджати корупціонерів
Він підкреслив, що коли практично вся судова система знаходиться в руках влади, люди не можуть вірити суддям.
news-image
В Україні необхідно терміново створити Антикорупційний суд як першочерговий захід по боротьбі з корупцією, яка захльостує країну. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії «За життя» Вадим Рабинович під час авторської програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна», передає «Є!».
« Я за Антикорупційний суд. Я вважаю у нас повинні бути введені екстрені заходи по боротьбі з корупцією. Антикорупційний суд - це найгуманніший метод, але я не знаю, чого вони так бояться. Я розумію, що хочеться владу тримати в руках. Будь-які правителі у нас в країні звикли, що вони дають добро, кого садити, кого милувати. А коли баланс з'являється, це вже не так все однозначно. Я за що люблю Антикорупційне бюро, що тепер точно не знають, кого заарештують - не обов'язково бути відданим влади, щоб тебе не заарештували, і навпаки. Тому я думаю, що все-таки створення сьогодні Антикорупційного суду, як екстреного заходу по боротьбі з корупцією в країні, яку корупція захльостує, - нічого поганого в цьому немає. Я взагалі вважаю, що більше посадок - хороших і різних. Антикорупційний суд трошки збалансує ситуацію, нехай вони пересаджають хоча б половину когось », - заявив політик.
 Він підкреслив, що сьогодні, коли практично вся судова система знаходиться в руках влади, люди не можуть вірити суддям.
« Кожен суд, по ідеї, повинен бути антикорупційним, якщо туди потрапила якась справа - вона стає антикорупційною. Сьогодні, коли вся судова система практично знаходиться в руках влади, і влада порозставляла за допомогою голосування «Народного фронту», БПП і «Оппоблока» своїх людей на посадах, ми не можемо вірити судам, просто не можемо. Ми не знаємо, яке рішення вони приймуть. Вони приймають, як нам кажуть, конституційне рішення, а через три роки їх судять. Потім виявляється, що всі ці красені були страшними злочинцями. Винятків поки не було. Тому, як ми можемо їм вірити? »- обурився парламентарій.
 На думку Вадима Рабиновича, судова реформа, яку підтримують «Народний фронт», БПП і «Опозиційний блок», «небезпечна» для України. Тому лідер партії «За життя» закликав народних депутатів не голосувати за закон про зміну судової системи в другому читанні.
« Коли «Опозиційний блок» проголосував разом з Президентом, і разом з «Народним фронтом» за неймовірні повноваження зі зміни судової системи. Це була дуже небезпечна і страшна річ для країни. Зараз буде друге голосування, вирішальне голосування. Це вбивча для демократії, убивча для всієї опозиції (реформа, - ред.). Як би вас не змушували ваші голови ваших фракцій, як би вас не змушували наглядачі, дорогі, не можна цього робити, добивати власну країну. Тому я звертаюся, в тому числі до депутатів з «Оппоблока», будь ласка, вдумайтеся в те, що відбувається, не проголосуйте знову за ось цей закон, знову віддавши Президенту все в руки і залишивши нас наодинці з суддями Конституційного суду, які будуть отримувати по 120 тис. Не робіть цього хоча б у другий раз », - резюмував Вадим Рабинович.
Читайте також: Рабинович: Для України принципово важливо посадити Гонтареву і Рожкову за знищення фінансової системи України
Читайте також: Суд визнав винним Саакашвілі в незаконному перетині кордону України