Війна
28 січня 2015
Донбас перетворився на зону свавілля і наркоторгівлі - очевидець
Одкровення росіянина, який воює на боці «ДНР»
news-image

Російське видання «Сноб» опублікувало одкровення одного з росіян, який воює на боці «ДНР», про безчинства та «розборки» в лавах так званого ополчення.

Є | Єдність.інфо наводить головні моменти зізнання.

Ситуацію в Донецьку і околицях в кінці осені - початку зими він називав «свавіллям» і «тими ж самими дев'яностими», а на питання про те, з чийого згоди все це робилося, багатозначно вказував у стелю.

Кримінал - заняття виключно місцевих, з яких у боях бере участь лише п'ята частина. Його ж підрозділ, де майже всі з Росії, за його словами, не тільки не «кошмарить» населення, але й активно протистояло цьому.

«З недавніх випадків - за наркотики затримали групу людей. Зробили, як належить: забрали все, що у них було, і передали (затриманих) у відповідні підрозділи, які займаються подібними щурами ... Якщо раніше продажем наркотиків займалися місцеві менти, то тепер це суто справи деяких підрозділів», - розповідає він.

Ті, хто намагається йти проти наркоторговців, часто зникають або їх десь знаходять побитими.

Виявляється, в Донецьку бувало так: «Якщо все це відбувається серед місцевих банд - під'їхали на машині, вийшли з автоматами, розстріляли блокпост і поїхали. А блокпост розстріляли через те, що цей підрозділ якоїсь людини, яка перейшла дорогу комусь іншому і не дала заробити».

Саме це сталося з людьми Ігоря Безлера (Біса) після того, як він залишив «ДНР», розповів співрозмовникові знайомий боєць. «Через невеликий проміжок часу після того, як Біс поїхав, мені товариш, який знаходиться в його підрозділі, відписувався, що твориться повне беззаконня - просто приїжджають і ні за що розстрілюють блокпост, а потім оголошують, що була українська диверсійна група, яка вела бій проти хлопців, загинуло стільки-то», - продовжує бойовик.

Підприємства просто піддавалися захопленню: «Група озброєних осіб під'їжджає до якого-небудь заводу або ще чого-небудь, заходять туди і в дружній бесіді дають зрозуміти, що завод тепер належить не державі, а цій людині або кому-небудь з його близького кола спілкування».

Армія "Оплоту", розповідає чоловік, складається в основному з місцевих. «Там є хороші люди, які з благими намірами б'ються за свою землю, але тим не менш туди пре і всякий непотріб, для того, щоб збивати бабки», - пояснює він.

Терорист-росіянин також підтвердив, що велика частина гуманітарки осідає в карманах так званих ополченців.