Авторизація

Війна
11 жовтня 2017
Укроборонпром уперше продемонстрував бойову машину підтримки танків Страж (фото)
Ця новітня розробка є результатом спільної роботи Житомирського та Київського бронетанкових заводів, разом з ДАХК Артем, що входять до складу ДК Укроборонпром.
news-image
Бойову потужність "Стражу" забезпечують дві автоматичні гармати ЗТМ-2, спарені з кулеметами, автоматичний гранатомет та високоточний ракетний комплекс "Бар‘єр", пише «Є!» з посиланням на Тиждень.
 
На міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2017", яка стартувала 10 жовтня у Києві, держконцерн "Укроборонпром" уперше продемонстрував бойову машина підтримки танків – "Страж". Про це повідомляє прес-служба концерну.

Згідно з повідомленням, ця новітня розробка є результатом спільної роботи Житомирського та Київського бронетанкових заводів, разом з ДАХК "Артем", що входять до складу ДК "Укроборонпром".

«Страж» призначений для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки та вертольотів. Бойова машина створена на базі танку Т-64 та оснащений бойовим модулем "Дуплет". Бойову потужність "Стражу" забезпечує дві автоматичні гармати ЗТМ-2, спарені з кулеметами, автоматичний гранатомет та високоточний ракетний комплекс «Бар‘єр», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за наведення зброї відповідає повністю комп’ютеризована система управління вогнем, тепловізор, лазерний далекомір і лазерний канал наведення ракет. 33-тона бойова машина, оснащена 700-сильним двигуном, який забезпечує максимальну швидкість руху у 62 км/год.

«Ця машина значно розширює бойові можливості танкових підрозділів, забезпечуючи знищення найбільш загрозливих для танків цілей, поки вони виконують бойове завдання», – прокоментував розробку директор «Житомирського бронетанкового заводу» Михайло Мосін.
«Страж» створений на базі Т-64, який є основним бойовим танком Збройних Сил України. Це гарантує захист екіпажу та ефективну взаємодію "Стражу" з танковими підрозділами на всіх рівнях, від бойових ситуацій, до логістики», – розповів директор «Київського бронетанкового заводу» Вадим Шкавро.

Нагадаємо, що міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та Безпека-2017" проходить 10-13 жовтня у Києві.

Крім того, в США відбувається глобальна міжнародна виставка Association of the US Army (AUSA), на якій ДК "Укроборонпром" вперше представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу.