Резонанс
30 жовтня 2017
Капітан «Наутілуса» зізнався у розчленуванні журналістки, але каже, що не вбивав її
Мадсен стверджує, що журналістка померла від отруєння чадним газом.
news-image

Данський винахідник Петер Мадсен змінив свої показання і заявив, що журналістка Кім Валль загинула в результаті отруєння чадним газом. Про це з посиланням на поліцію Копенгагена повідомляє данський канал TV2, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Мадсен стверджує, що не вбивав журналістку – вона померла від отруєння чадним газом, коли він перебував в іншій частині субмарини.

Водночас винахідних визнав, що розчленував її тіло, коли зрозузумів, що вона мертва, і викинув у море.

Для чого він це зробив, Мадсен не пояснив.

"Ці нові показання, звісно, означають, що ми проведемо додаткові експертизи" - заявили слідчі.

Раніше 30 жовтня стало відомо, що Петера Мадсена, підозрюваного у вбивстві журналістки Кім Валль, залишають під вартою до 15 листопада.

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

Мадсена підозрювали у ненавмисному вбивстві жінки, і зараз він знаходиться під вартою. Усі звинувачення він відкидав і стверджував, що висадив журналістку за день до затоплення човна на березі острова Рефсгалеєн - колишньої промзони у гавані Копенгагена.

Однак пізніше він заявив, що Кім Валль померла на борту внаслідок нещасного випадку і він поховав її в морі.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Пізніше поліція знайшла голову вбитої жінки.

Читайте також: На Донеччині у річці знайшли тіло 25-річної дівчини