Резонанс
31 жовтня 2017
«Справа рюкзаків»: затримано екс-заступника міністра та ще двох осіб за підозрою у розтраті 14 млн грн
За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову.
news-image

31 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн грн затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передає «Є!»

"За версією слідства, у 2015 році зазначені особи причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ України рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та до того ж не відповідав вимогам, встановленим МВС України, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн", - йдеться в повідомленні відомства.

Осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Правопорушення кваліфіковано за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з 2016 року.

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ з'явилися повідомленні про те, що детективи НАБУ здійснюють обшуки у сина міністра МВС Олександра Авакова. Пізніше Ілля Кива повідомив про те, що Олександр Аваков затриманий.

Читайте також: «Олександра Авакова затримали»: Кива розповів про результати обшуків у сина Авакова (відео)