Події
3 листопада 2017
Біля тіла Самарського був знайдений ще один труп, - прокуратура
Неподалік від тіла депутата Сєвєродонецької міськради Сергія Самарського, якого знайшли вбитим вночі, був виявлений ще один труп.
news-image

Неподалік від тіла депутата Сєвєродонецької міськради Сергія Самарського, якого знайшли вбитим вночі, був виявлений ще один труп. Про це в ефірі "112 Україна" сказала прес-секретар прокуратури в Луганській обл. Ганна Зикова, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Встановлено, що дійсно виявлений труп недалеко від місця загибелі депутата. Однак пов'язувати ці два вбивства я зараз не можу. Ще тривають слідчі дії по відношенню до іншого вбитого", - сказала вона.

Також Зикова озвучила версії, які розглядає слідство і кваліфікацію злочину.

"Слідство розглядає кілька версій вбивства. В основному залишається політична і активна журналістська діяльність депутата. Також ми не виключаємо особисту неприязнь у відносинах або вчинення вбивства з хуліганських мотивів. Ще є версія про діяльність юридичної фірми, власником якої він був. Зараз це всі версії, зараз допитуються сусіди, які, можливо, є свідками. Встановлюються можливі особи, які бачили його. Дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 115 КК, умисне вбивство, загрожує 7-15 років позбавлення волі. Надалі ми не виключаємо зміну кваліфікації ", - додала вона.

Радник глави МВС Іван Варченко  заявив, що Самарського били по голові тупим предметом, ударів було кілька, а також назвав три оперативних версії, серед яких політична діяльність депутата, розбій і бізнес-відносини, які були ще до політичної діяльності .

Спікер Нацполиції в Луганській області Тетяна Погукай розповіла в ефірі "112 Україна", що у трупа виявлені ознаки насильницької смерті - розбита голова.

Ірина Верігіна, виконуюча обов'язки голови Луганської ОДА в 2014 році, вважає, що вбивство пов'язане з політичною діяльністю Самарського. Більш того, вона додала, що Самарський раніше зізнавався їй, що йому погрожували і почали це робити ще до 2014 року.

Як з'ясувалося пізніше, Самарський разом з Григорієм Пригебою повинні були в 20:15 бути в прямому ефірі телеканалу "ЛОТ". Однак, до кінця ефіру він не з'явився, тоді і почалися його пошуки.

Зазначимо, що Самарському було 55 років. Він був депутатом 7-го скликання Сєвєродонецької міської ради від "Блоку Петра Порошенка" партія "Солідарність".

Читайте також:Поліція назвала три версії вбивства депутата від БПП у Сєвєродонецьку

Читайте також:Вбивство українця у Польщі: ще одного підозрюваного схопили на кордоні