Авторизація

Події
9 листопада 2017
Ердоган погодився сприяти звільненню Олега Сенцова
Президент Туреччини займатиметься питаннями політичних в’язнів і тими, які стосуються Криму й кримських татар, і Сенцов – є пріоритетною фігурою.
news-image
Президент Туреччини займатиметься питаннями політичних в’язнів і тими, які стосуються Криму й кримських татар, і Сенцов – є пріоритетною фігурою, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погодився сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова, який отримав 20 років і зараз перебуває в Ямало-Ненецькому окрузі Росії. Про це в інтерв’ю Тижнюрозповів заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

За його словами, такої домовленості вдалося досягти під час зустрічі з Ердоганом 26 жовтня.

«Другого дня після звільнення в нас (Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза, - Ред.) була зустріч із Реджепом Ердоганом. Вона тривала хвилин 20. Ми подякували йому за сприяння в нашому звільненні, наголосили, що це визволення не вирішує проблеми, тому що понад 40 людей залишаються в заручниках у РФ. Крім того, 16 осіб викрадені та їхня доля невідома. Просили Ердогана займатися цими питаннями, адже він у вигідному становищі. Путін став нерукопотисним для більшості колишніх партнерів і провідних країн. Тож він мусить дорожити відносинами з Туреччиною, яка не приєднується до санкцій (іноді нам це незрозуміло, але факт). Один із небагатьох президентів, який простягає Путіну руку, — Ердоган. І проігнорувати його прохання він не може. Ердоган погодився, що займатиметься питаннями політичних в’язнів і тими, які стосуються Криму й кримських татар. Ми з Ахтемом на місці позначили одну фігуру як пріоритетну. Це Олег Сенцов — незломлений український патріот, який отримав 20 років і зараз перебуває в Ямало-Ненецькому окрузі. Ердоган погодився», - сказав він.

Читайте також:Умеров розповів, як його вивезли у Туреччину

Читайте також:Президент Туреччини зустрівся з Чийгозом та Умеровим