Війна
15 листопада 2017
Уряд збільшив допомогу сім'ям загиблих військових у 1,5 раза
Відповідне рішення уряд ухвалив 15 листопада. Прем'єр Володимир Гройсман зачитав рішення серед ухвалених без обговорення.
news-image

Кабінет міністрів України збільшив одноразову матеріальну допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів сім'ям загиблих під час виконання військовослужбовцям зобов'язань військової служби або внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням ним зобов'язань, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Відповідне рішення уряд ухвалив 15 листопада. Прем'єр Володимир Гройсман зачитав рішення серед ухвалених без обговорення.

При цьому розмір допомоги сім'ї в разі загибелі військового в період проходження військової служби або внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період проходження ним військової служби, або при виконанні зобов'язань військової служби, служби у військовому резерві військовослужбовцям строкової служби, військовозобов'язаних та резервістів, які покликані на навчальні (або перевіркові) та спеціальні збори залишився колишнім — 500 прожиткових мінімумів.

Кабмін також збільшив з 250 до 400 прожиткових мінімумів для працездатних одноразову допомогу тим, хто отримав інвалідність з встановленням I групи, з 200 до 300 прожиткових мінімумів — II групи, з 150 до 250 прожиткових мінімумів — III групи.

Таким чином, уряд збільшив суму допомоги сім'ям загиблих на службі військових з 800 тисяч грн до 1,2 млн грн.
8 листопада уряд вже підвищив дану допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів для сімей загиблих учасників АТО.

Також на засіданні 15 листопада уряд підтримав нову стратегію розвитку МВС до 2020-го року.

Читайте також:Палата представників США схвалила військовий бюджет

Читайте також:У Парижі представили виставку про сучасних українських воїнів (фото)