Політика
18 листопада 2017
Зустріч Україна-Польща у Кракові: про що домовилися дипломати обох країн
У Польщі відбулась зустріч українських та польських чиновників високого рівня.
news-image

У Польщі відбулась зустріч українських та польських чиновників високого рівня. Потреба такої зустрічі виникла після загострення відносин між країнами останнім часом. Зустріч відбулась у Кракові за дорученням Президентів Петра Порошенка та Анджея Дуди.

Від української сторони участь у зустрічі взяв Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв. Польщу представляв Державний секретар – керівник Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштоф Щерський.

Сторони погодились з необхідністю зняти мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт та спільного їх відновлення. У цьому контексті було домовлено провести міжурядову зустріч на рівні віце-прем’єр-міністрів найближчим часом. Про це повідомили у Адміністрації Президента, передає «Є!».

Під час зустрічі Костянтин Єлісєєв та Кшиштоф Щерський погодились з важливістю продовження роботи двосторонньої міжурядової комісії із захисту та повернення культурних цінностей.

Співрозмовники також обговорили підготовку до візиту Президента Республіки Польща Анджея Дуди до Харкова у грудні цього року.