Економіка та бізнес
19 листопада 2017
«ПриватБанк» програв справу на 500 мільйонів гривень
"ПриватБанк" програв справу.
news-image

"ПриватБанк" зобов’язали повернути колишній дружині бізнес-партнера Ігоря Коломойського Геннадія Боголюбова Олені 500 мільйонів гривень.

Таке рішення ухвалив Жовтневий районний суд місті Дніпра. Однак текст безпосередньо рішення суду засекречений. Однак Національний банк України, разом з Фондом гарантування вкладів, який фігурує в справі як третя особа, та "ПриватБанк" подали апеляційні скарги на це рішення, повідомляє Finbalance, передає «Є!».

Суд постановив стягнути з "ПриватБанку" на користь Олени Боголюбової 15,7 мільйона доларів, 1,8 мільйона євро та 30,4 мільйона гривень.

Олена Боголюбова подала позов до суду з вимогою розірвати кілька депозитних договорів, укладених нею та "ПриватБанком" у 2014-2016 роках. 22 грудня 2016 року кошти на її рахунках у "ПриватБанку" були списані (про що їй стало відомо з системи "Приват24"), хоча вона не надавала відповідних вказівок. Це було зроблено в ході націоналізації "ПриватБанку", коли кошти були примусово конвертовані в акції банку. Під вказану операцію bail-in у "ПриватБанку" потрапили кошти пов’язаних осіб та вклади інших інвесторів загальним обсягом 29,4 мільярда гривень. До таких, слід розуміти, НБУ відніс у тому числі Олену Боголюбову, хоча Геннадій Боголюбов переконує, що розлучився з нею 11 років тому.