Події
20 листопада 2017
В Євросоюзі затвердили нову систему реєстрації для людей, що в'їжджають в країни Шенгену
Очікується, що нова система запрацює у 2020 році.
news-image

Рада ЄС 20 листопада схвалила впровадження нової системи реєстрації в'їзду, а також виїзду на кордонах Шенгенської зони. Про це сказано в повідомленні на сайті Ради ЄС, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Нова система в'їзду/виїзду (EES) буде реєструвати інформацію про громадян країн, що не входять в ЄС, зокрема, буде зареєстроване ім'я, проїзний документ, відбитки пальців, зображення особи, дата і місце в той момент, коли вони перетинають кордон чи отримують відмову у в'їзді в Шенгенську зону.

Система дозволить посилити і прискорити проходження перевірки на кордонах, оскільки нова електронна система замінить штамп у паспортах.

"Сильний контроль наших зовнішніх кордонів має важливе значення для функціонування Шенгенської зони. Система в'їзду і виїзду сприятиме поліпшенню зовнішнього прикордонного контролю, кращої ідентифікації осіб, які порушили термін перебування, та посилення боротьби з тероризмом", - зробив заяву міністр внутрішніх справ Естонії Андрес Анвельт.

Зазначається, що система буде застосовуватися незалежно від того, чи потрібна подорожуючим віза. Тепер Раді ЄС та Європейського парламенту необхідно підписати ухвалу. Підписаний текст буде опублікований в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів. Очікується, що нова система запрацює у 2020 році.

Читайте також: Мугабе погодився на умови відставки