Події
20 листопада 2017
Луценко відзвітував стосовно справи про розкрадання часів Януковича
На фінальній стадії справа щодо економічних розкрадань часів Януковича.
news-image

Справи економічних злочинів часів екс-президента Віктора Януковича вже на фінальній стадії.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"На фінальній стадії справа щодо економічних розкрадань часів Януковича. Клименку пред'явлено підозру, дано дозвіл на його заочне засудження, заарештовано близько 40 його підлеглих, 23 з яких очолювали обласні податкові адміністрації. 9 з них, яких підозрюють у найбільших розкраданнях, перебувають під вартою. Описане майно цих підлеглих на 900 млн, накладено арешт на майно Клименка - близько 10 млрд", - заявив Луценко.

За його словами, попри відсутність дозволу на заочне засудження вдалося конфіскувати майно та кошти олігарха Сергія Курченка.

"У справі Курченка суд ще не дав дозвіл на заочне засудження. Попри це ми змогли запустити процедуру спецконфіскації вперше в історії України. На сьогодні по цій справі в держбюджет надійшло 1,5 млрд доларів, у Фонд держмайна передано Одеський нафтопереробний завод, який був знаряддям скоєння злочину групою Курченка", - додав глава ГПУ.

Луценко також згадав про арешт вертолітного майданчику в Києві та пообіцяв довести до заочного засудження та конфіскації майна підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому. 

"Ми наклали арешт на вертолітний майданчик, пред'явлено підозру тодішньому столичному голові Черновецькому, який поки що переховується за кордоном. Ми плануємо піти до заочного засудження з накладенням арешту на всі його активи. Аналогічні дії щодо "Укртелекому". Нам дано дозвіл на притягнення до відповідальності Януковича, Арбузова, Колобова, Азарова. Сухолуччя, Міжгір'я ми завершили, чекаємо дозволів судів на двох Януковичів", - прокоментував генпрокурор.
Читайте також: Голова Харківського університету повітряних сил підозрюється у розкраданні майже 2,5 млн грн