Події
20 листопада 2017
Програма «Доступні ліки»: Кабмін розширить списки препаратів
А ще МОЗ пропонує розширити двома препаратами список безкоштовних ліків для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями.
news-image

Кабінет міністрів України планує розширити перелік пільгових ліків. Так, на цьому тижні Міністерство охорони здоров'я оприлюднило проект постанови урду про розширення списку препаратів, що підлягають реімбурсації – механізмові відшкодування вартості ліків.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

У Міністерстві охорони здоров’я гадають, що до переліку доступних ліків необхідно включити препарати для лікування хронічних захворювань шлунку та дванадцятипалої кишки (amoxicillin, clarithromycin, metronidazole, omeprazole і ranitidine), депресії і депресивного синдрому (amitriptyline і fluoxetine).

Крім того, планується, що безкоштовно отримуватимуть препарати вагітні для профілактики і лікування анемії у першому триместрі вагітності (ferrous salt і folic acid).

А ще МОЗ пропонує розширити двома препаратами список безкоштовних ліків для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями (losartan) і цукровим діабетом (glibenclamide).

До слова, нещодавно У МОЗ застерегли українців, що в аптеках продається велика кількість так званих фуфломіцинів – препаратів, які не існують в інших країнах та ефективність яких не доведена.

Читайте також: Адвокат Зайцевої стверджує, що правила порушили обоє водіїв
Читайте також: На Волині касир обікрала вкладників та клієнтів на 100 тисяч гривень