Події
21 листопада 2017
Президент зустрівся із Енн Епплбаум, автором книг-досліджень про ГУЛАГ і Голодомор в Україні (фото)
Енн Епплбаум подякувала Главі держави за запрошення і можливість зустрітися.
news-image

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко зустрілися з журналісткою і письменницею Енн Епплбаум, автором книг-досліджень про ГУЛАГ і Голодомор в Україні. Енн Епплбаум представила Главі держави примірник своєї нової книги "Червоний голод. Війна Сталіна проти України".
Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

У повідомленні зазначається: "Президент зазначив, що радий можливості зустрітися з письменницею." Я хочу подякувати за Вашу тверду і міцну позицію щодо захисту свободи та демократії в Східній Європі в цілому, і в Україні зокрема ", - зазначив він.

Петро Порошенко також подякував за тверду позицію Енн Епплбаум в підтримці суверенітету територіальної цілісності нашої держави, а також свободи і демократії в Україні.

За словами Президента, презентація в Україні нової книги "Червоний голод. Війна Сталіна проти України" приверне увагу не тільки українців, а й людей з багатьох країн світу до нашої історії. Він зазначив, що це також важливо для нашого майбутнього і для того, щоб двері Європи залишалися відкритими для нас.

"Це дуже важливо", - сказав він.

Енн Епплбаум подякувала Главі держави за запрошення і можливість зустрітися. Вона зазначила, що її нова книга - це дослідження періоду історії України, починаючи з 1917 року, в якому розкривається сталінська політика по відношенню до українців ".

Читайте також: Вилучення монет із обігу: в НБУ пояснили правила заокруглення