Події
22 листопада 2017
Кабмін вирішив збільшити кількість призовників на строкову службу у жовтні-листопаді
Чисельність призовників збільшена на 2 тис. осіб.
news-image

Кабінет Міністрів вирішив збільшити чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді на 2 тис. до 12 460 чоловік, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Відповідне розпорядження Кабмін прийняв на засіданні в середу.

Зокрема, чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу для Збройних сил збільшена на 2 тис. до 8 360 чоловік. Витрати на призов на строкову військову службу в жовтні-листопаді збільшено на 6,6 млн гривень до 41 млн гривень.

Кабмін прийняв це рішення без обговорення з триденним доопрацюванням.

У пояснювальній записці до документа сказано, що збільшення чисельності призову громадян обумовлено необхідністю посилення безпеки арсеналів, баз, складів, на яких зберігаються вибухові засоби. Фінансування заходів, пов'язаних з призовом буде здійснюватися за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на утримання Міністерства оборони.

За інформацією Міноборони на сьогодні чисельність Збройних сил за списком становить 242,9 тис. осіб, які самовільно залишили військові частини 8,8 тис. осіб, що перебувають у відпустці по догляду за дитиною - 3,2 тис. осіб.  

Читайте також: Омелян обіцяє Україні «рік лоукостів»