Політика
23 листопада 2017
Український борщ з пампушками і котлети – найпопулярніші страви в їдальнях ВР
Найпопулярніші страви - це звичайні прості страви української кухні.
news-image

Найбільш популярні страви в їдальнях Верховної Ради - український борщ з пампушками, грибна юшка і котлети, повідомляє «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"Найпопулярніші страви - це звичайні прості страви української кухні. Наприклад, з перших страв - український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге часто беруть звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу", - розповів журналістам директор державного підприємства "Їдальня" управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренко.

М.Бобренко звернув увагу на те, що меню змінюється майже щодня, щодня з'являється щось нове: "Загалом у меню 300 страв, які щодня змінюються. Рідко буває, що меню повторюється раз на тиждень".

За його словами, в їдальні на вулиці Садова, 3, де проводили в четвер день відкритих дверей, 70 посадочних місць і тут щодня обслуговують триста осіб, але в пленарні тижні - удвічі більше. М.Бобренко також зазначив, що стільки ж місць і відвідувачів в будівлі Верховної Ради під куполом.

"Загалом на підприємстві штат становить 110 осіб, з них 60-65 кухарів", - розповів директор ДП.

М. Бобренко повідомив, що підприємство заплатило 3 млн. 319 тис. грн податків до бюджету за дев'ять місяців 2017 року.

Він також розповів, що асортимент столових формується на підставі попиту. Наприклад, в їдальні "під куполом", де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід тут вищі. За його словами, в середньому вартість обіду становить до 100 гривень.

Як повідомив М.Бобренко агентству "Інтерфакс-Україна", на підприємстві працюють два виробництва, які готують страви для трьох їдалень і кількох буфетів Верховної Ради, зокрема і для їдальні "під куполом".

Читайте також:У їдальні Ради проведуть день відкритих дверей