Політика
24 листопада 2017
Порошенко порадив Європі, як вистояти проти РФ
Президент України застеріг, що не можна допустити, щоб у Росії "розігрівся апетит".
news-image

Європа повинна зайняти більш жорстку позицію, в тому числі, в політичному плані, і засвоїти урок російської гібридної війни. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи в ході п'ятого саміту Східного партнерства у п'ятницю, 24 листопада, в Брюсселі, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

"Європа отримала серйозного противника - Росію - з глибоким антиєвропейським порядком денним. Щоб підірвати Європу, Росії не треба атакувати зброєю (досить розхитати єдність Європи...). Якщо Європа хоче встояти, їй необхідно стати більш жорсткою - політично, риторично й ідеологічно. Треба засвоїти урок російської гібридної війни у ​​всій Європі - від Британії та Іспанії до Нідерландів, Франції та Німеччини", - цитує Порошенка його прес-служба.

Порошенко зазначив, що Євросоюз повинен говорити зі своїми партнерами чітко, а не обмежувати їх потенціал, "в іншому випадку, апетит Росії тільки розігріється".  

За словами президента України, після того, що сталося в 2014 - 2017 роках, немає повернення до старих часів.

"Пазли заходу і сходу Європи повинні бути знову складені разом - і Східне партнерство може стати її інтегруючою частиною", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що з вивіреною і змістовною стратегією європейський регіон можна перетворити "в фортецю політичної стабільності, соціальної стійкості і економічного процвітання".