Світ
29 листопада 2017
Компанію Google звинувачують у втручанні в російську політику
Аркатов упевнений, що Google перебуває під контролем керівництва США/
news-image

Компанія Google випробовує засоби втручання в російське суспільне та політичне життя. Таку думку висловив політологі із РФ Іван Аркатов.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Він пояснив, що до висновку його підштовхнула помилка в пошуковій системі, котра нібито виникає при написанні в додатку YouTube для Andorid з малої літери прізвища Олексія Навального. 

"Як "піддослідних" узяли популярних в вузьких колах провокаторів і скандалістів, які люблять попіаритися, скажімо так, за чужий рахунок, типу Олексія Навального. Використовуючи цих особистостей, компанія Google намагається себе "обілити", показуючи російській громадськості, що вони проводять цензурування у всіх напрямках, а не тільки у випадках, що стосуються російських ЗМІ", - заявив політолог.

Аркатов упевнений, що Google перебуває під контролем керівництва США, тому алгоритми його роботи викликають багато запитань, а політична ангажованість сервісів Alphabet представляє загрозу інформаційній безпеці РФ. 

"Російські відомства, в тому числі і Роскомнадзор, повинні тримати руку на пульсі. Інакше ситуація дуже швидко вийде за рамки допустимого", - вважає він.