Суспільство
30 листопада 2017
У Тернополі матері пікетують сесію міськради через додаткову плату у садках (фото)
Жінки протестують проти додаткової щомісячної плати у садках для дітей, якщо їхні батьки не мають міської прописки.
news-image

Під стінами міськради у Тернополі батьки протестують проти дискримінації дітей. Мамів з малечею на руках не пускають у приміщення, через штовханину частині з них таки вдалося пробитися всередину.  Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 20 хвилин.

Поліція лише спостерігає. Невідомі чоловіки кидаються на жінок, мами з візочками ледь не падають.

У міськраді пропонують встановити додаткову щомісячну плату у садках для «іногородніх дітей» - 1200 грн плюс плата за харчування. Обурені мами виходять на революцію. Не дивлячись на те, що міський голова затягував із повідомленням про зібрання позачергової сесії, батьки все ж активізувалися і прийшли відстоювати свої права. Мами зібрали цілу "армію" однодумців.

Жінки протестують проти додаткової щомісячної плати у садках для дітей, якщо їхні батьки не мають міської прописки.

За словами учасниць протесту, вони хочуть донести до депутатів свою позицію й закликати їх не допустити прийняття рішення про додаткову оплату. Жінки обурені тим, що змушені давати власні кошти за дитсадки, у той же час працюючи в Тернополі.

Матерів прийшли підтримати представники громадських організацій. Частині пікетувальників вдалося пройти у міську раду. Депутати вирішують, чи платити батькам дітей без тернопільської прописки за дитсадки.

Водночас, муніципалітет пропонує керівникам громад, де мешкають такі сім’ї, укладати спеціальні угоди з Тернополем і компенсувати кошти, затрачені з міського бюджету на дітей із сіл. Тоді платити за дитсадок доведеться не батькам, а громаді.

Те ж стосується не лише дитсадків, а й позашкільних навчальних закладів.

Читайте також:Через відмову від вакцинації 2 тисячі українців захворіли на кір