Резонанс
30 листопада 2017
НАБУ опублікувало оперативні записи по справі про корупцію в Держміграції (відео)
Спецоперацію НАБУ було розпочато у квітні 2017 року.
news-image

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) опублікувало оперативні записи по справі про корупцію в Державній міграційній службі. Відповідні записи розміщені на сторінці НАБУ у Youtube, передає «Є!»

Як повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook, спецоперацію з проникнення детектива НАБУ до організованого злочинного угруповання у складі чинних та колишніх посадовців Державної міграційної служби України розпочалося у квітні 2017 року.

"Згідно з оперативними даними, ці особи діючи у змові вимагали та отримували грошові кошти за надання іноземцям громадянства України, посвідок на тимчасове проживання на території України, а також за винагороду пришвидшували виготовлення біометричних паспортів для громадян України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, агент НАБУ використовував легенду, відповідно до якої, він діяв нібито в інтересах іноземної компанії, зацікавленої в офіційному працевлаштуванні в Україні своїх працівників - громадян інших держав.

Так, представник НАБУ Юрій Боярський встановив безпосередній контакт із першою заступницею голови ДМСУ Діною Пимаховою, яка, за оперативною інформацією, була одним з керівників злочинної організації.

Як зазначається, у серпні 2017 року відбулася неформальна зустріч Боярського та Пимахової, на якій чиновниця запропонувала скористатися "єдиною законною схемою" отримання паспорта України - зокрема, "зробити" іноземцю родичів в Україні шляхом фальсифікації тестів ДНК за 30 тис. доларів.

"Під час зустрічі 7 вересня вона ще раз підтвердила озвучену суму й уточнила, що йдеться про 30 тисяч доларів. Проте, коли на початку жовтня детектив Національного бюро приніс пакет документів, про які йшлося раніше, чиновниця вже, ймовірно, будучи обізнаною про особистість детектива під прикриттям та його належність до НАБУ, відмовилася їх прийняти", - йдеться у повідомленні.