Події
15 грудня 2017
Скоро у Києві з'являться чотири центри із переробки сміття
Київ бере на себе завдання закриття та забезпечення рекультиваційного утримання полігону № 5.
news-image

Депутати підтримали заходи на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами.

Інформує «Є!», з посиланням на 1news.com.ua.

-Це крок на шляху до вирішення проблеми відходів, яких за рік у Києві накопичується 1,2 млн. тонн. У рішенні є ідеологія і перелік заходів. Частина пунктів, які тут зазначені як перспективні, уже виконується або виконана, – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, презентуючи проект рішення.

Він звернув увагу депутатів Київради на пункти 3 і 4 рішення.

Цими пунктами фіксується проведення конкурсу на визначення перевізників твердих побутових відходів та перший в Україні конкурс на визначення організацій, що займатимуться створенням потужностей та забезпечуватиме переробку відходів. Це єдиний механізм, який сьогодні нам дає законодавство, для будівництва центрів поводження з відходами. Цей конкурс буде проведений за стандартами, критеріями та правилами який сьогодні запроваджує Європейський банк реконструкції та розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк, – сказав Петро Пантелеєв.

За його словами, Київ бере на себе завдання закриття та забезпечення рекультиваційного утримання полігону № 5.

Тобто навіть після того, як полігон буде закритий, місто подбає про екологічно безпечне утримання цього складного об’єкту. У пункті 6 та 7 визначені плани міста відносно заводу «Енергія». Зараз проходить державну експертизу техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) для встановлення на заводі сучасної системи хімічної очистки газів. Після отримання експертизи ми зможемо наступного року оголосити конкурс та протягом двох наступних років встановити необхідне обладнання, – зазначив заступник голови КМДА.- До переліку пунктів цього плану ми включили питання, що дуже непокоїть мешканців сіл, що розташовані поруч із полігоном: оформлення орендних відносин щодо використання земельної ділянки під полігоном.

Він зауважив, що у плані окреме місце посідає питання розвитку системи роздільного збору сміття, зокрема, шляхом збільшення кількості контейнерів та автомобілів для вивезення роздільних відходів.

Читайте також: У потязі Інтерсіті прибиральник знайшов гранату