Світ
2 січня 2018
У Польщі відкрили реєстр даних педофілів
Оприлюднено імена, фотографії та адреси проживання 768 педофілів, жертвами яких ставали діти до 15 років.
news-image

В Польщі офіційно почали роботу реєстри даних педофілів і ґвалтівників. Про це повідомляє прес-служба міністерства юстиції країни, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Держава несе відповідальність за захист дитини, а не педофіла. Злочинець, який ображає дітей, повинен мати справу з серйозними наслідками. Не лише багаторічним вироком, але і втратою анонімності", - зазначив глава відомства Збігнєв Зебро.

За його словами, "після виходу з в'язниці злочинець повинен бути під постійним контролем, щоб всі знали, що він може бути їх сусідом".

Відповідні зміни внесли до Кримінального кодексу Польщі.

Зебро також додав, що така практика є в багатьох країнах, в тому числі в США, і є ефективним способом запобігти жертви, оскільки вона дозволяє контролювати таких злочинців.

Згідно з повідомленням, всього опублікували імена, фотографії та адреси проживання 768 педофілів, жертвами яких ставали діти до 15 років.

Крім відкритої частини реєстру, є ще закрита, в якій розмістили дані про 2614 осіб, які вчинили сексуальні злочини відносно неповнолітніх віком від 15 до 18 років. Також в цей список потрапили розповсюджувачі дитячої порнографії.  

Читайте також: Прем'єр Польщі: Варшава допомагає ЄС, приймаючи українських біженців