Суспільство
4 лютого 2015
Кримчани не вірять у відкриту війну України і Росії, - опитування
Найбільше кримчан турбують війна в Донбасі і зростання цін
news-image

Абсолютна більшість (82%) кримчан підтримують приєднання Криму до Росії, про що свідчать дані січневого дослідження GfK Ukraine, проведеного на замовлення компанії Berta Communications за підтримки Canada Fund for Local Initiatives для проекту Free Crimea, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Згідно з результатами соцопитування, 11% респондентів дали відповідь, що скоріше підтримують, 4% висловилися проти. При цьому серед тих, хто не підтримує, більше половини вважають, що "приєднання" було не повністю законним і його потрібно провести у відповідность з міжнародним правом.

Соцдослідження також передбачало питання щодо ймовірності початку повномасштабних військових дій (відкритої війни між Україною і Росією в 2015 році. Сумніваються в розвитку такого сценарію 74% опитаних, 11% вважають, що "скоріше ймовірно", ще 3% - "дуже ймовірно".

Що стосується самих глобальних проблем, які турбують кримчан, то ієрархія відповідей виглядає наступним чином: 42% респондентів найбільше стурбовані "збройним конфліктом" на сході України, 40% - інфляцією, зростанням цін, нестабільним курсом валют, 22% незадоволені транспортної ізольованістю Криму. 19% опитаних називають важливою проблемою браку грошей для нормального життя, без боргів, ще 15% турбує безробіття.



Опитування проводилося з 16 по 22 січня 2015 року, проведено 800 інтерв'ю з жителями Криму у віці 18 років і старше. Максимальна статистична похибка 3,5%.

Читайте також: "МТС Україна" повернула Крим на карту країни на своєму сайті