Суспільство
5 лютого 2015
У Путіна діагностували "аутичний" синдром Аспергера - USA Today
Проведене Пентагоном дослідження висунуло теорію, згідно з якою у президента Росії Володимира Путіна синдром Аспергера.
news-image

У звіті дослідження 2008 року, який цитує USA Today, сказано, що це "аутичний розлад зачіпає всі рішення" російського лідера, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Обозреватель.

Видання підкреслює, що дослідники не можуть довести свою теорію про Путіна і синдромі Аспергера, тому що у них не було можливості просканувати мозок російського президента.

У доповіді фахівці Пентагону також цитують роботи фахівців з аутизму, як підтвердження своїх висновків.

Фахівець у галузі аналізу моделі руху Військово-морського коледжу Ньюпорта Бренда Коннорс зазначає, що неврологічний розвиток Путіна значно порушився в дитинстві.

Вона додала, що президент Росії схильний до неврологічних порушень.

Професор психіатрії університету Північної Кароліни доктор Стівен Поргеса, який згідно з текстом доповіді заявив в 2008 про аутизм у Путіна, зараз не так категоричний у своїх висновках.

Читайте також: Крах легітимності Путіна спричинить в Росії хаос, а Кадиров може стати новим лідером, - російський політолог

У середу, 4 лютого, він заявив USA Today, що ніколи не бачив готовий звіт Пентагону і не готовий з упевненістю говорити про синдром Аспергера у російського лідера.

Зараз Поргеса радить американським чиновникам співпрацювати з Путіним в більш спокійній обстановці, так як його поведінка і міміка показують президента Росії як людину, яка закривається на публіці. При цьому доктор Поргеса згоден, що такі ж порушення фіксують у людей з синдромом Аспергера, а також у тих, хто відчуває труднощі зі стримуванням емоцій.

Як повідомлялося, колишній заступник голови російського уряду Альфред Кох вважає, що Путін забрехався остаточно і втратив самоконтроль. Колишній чиновник не виключив, що Путін страждає хворобою Альцгеймера.